Συνταγές
Δεν είναι μόνο μια τούρτα αλλά είναι τούρτα μπλακ φόρεστ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι, 5 αυγά, 200 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 πρέζα αλάτι, 20 γρ. κακάο, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μετά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το αλάτι και το κακάο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στα δύο κομμάτια με ένα σχοινί από πλάγια μεριά το τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και για τη σύνθεση 450 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ, και 150 γρ. κουβερτούρα Γιώτης, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη πολύ καλά για να γίνει η σαντιγί μας.
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού που έχουμε στραγγίξει και το έχουμε ανακατέψει με το κονιάκ, μετά βάζουμε σαντιγί και βύσσινο, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι.
Ξανά σιρόπι, σαντιγί, το υπόλοιπο βύσσινο και τέλος τρίβουμε κουβερτούρα και η πίτες, ένα κ αλεύρι, αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και νερό όσο πάρει και ένα-0 δύο ταψιά με αυτό το αλεύρι μια με σπανάκι και τη μία τυρί.
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!