Συνταγές
Τούρτα Μπλακ φόρεστ – Απλά θεϊκή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
130γρ ζάχαρη
130 γρ φαρίνα
20 γρ κακάο
1 βανίλια
1/2κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν προσθέτω την βανίλια το αλάτι το κακάο και τέλος το αλέυρι.ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 20 λεπτά.Αφηνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τρία μέρη.
Σάλτσα βύσσινο
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
3κ.σ ζάχαρη
2κ.σ κορν φλάουερ
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω ένα σφηνάκι λικέρ βύσσινο. Αφήνω να κρυώσει.
Για τις κρέμες και την διακόσμηση
2 συσκ φυτική σαντιγί 2χ500γρ χτυπημένες σε σφιχτή σαντιγί.
Κουβερτούρα σε νιφάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι της κονσέρβας βύσσινο με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ και ανακατέυω με σύρμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τα μισά βύσσινα.
Συναρμολόγηση
Βάζω το ένα κομμάτι παντεσπάνι σιρόπι την μισή σάλτσα βύσσινο σαντιγί και σκορπάω και λίγα βύσσινα ξανά παντεσπάνι σιρόπι σάλτσα βύσσινο σαντιγί ξανά παντεσπάνι σιρόπι και σαντιγί. Για την διακόσμηση έβαλα βύσσινα και νιφάδες κουβερτούρας
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.