Συνταγές
Λαχταριστή τούρτα Black Forest που σίγουρα θα εντυπωσιάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
Για το παντεσπάνι.
5 αυγά, μια πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
40 γρ. σκόνη κακάο
0,5 κτγ. μπέικιν πάουντερ
30 ml. νερό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα:
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 33% λιπαρά
2 κτσ. ζάχαρη άχνη, 2 κτσ. μέλι
50 γρ. σοκολάτα τριμμένη
Για μαρμελάδα κεράσι:
400 γρ. κατεψυγμένα κεράσια
60 γρ. ζάχαρη
3 κτσ. κορν φλάουρ, (30 γρ.), 50 ml. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Στο κάβο του μίξερ κτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφρός. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο κοσκινισμένο με δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα αβγού. Ρίχνουμε και το νερό, ανακατεύουμε απαλά και στρώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Μόλις ψηθεί βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και το γυρίζουμε.
Για τη κρέμα :στο μίξερ βάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, μέλη και μία βανίλια, κτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Για τη σάλτσα κεράσι: σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε τα κεράσια μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη να κολλάει στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το παντεσπάνι σε τρεις λουρίδες, το βρ;eχουμε με χυμό κεράσι με ένα πινέλο, απλώνουμε την κρέμα, μετά την σάλτσα κεράσι. Κάνουμε ρολό μία λουρίδα το βάζουμε σε μια πιατέλα, κολλάμε και το δεύτερο γύρο στο πρώτο και μετά και το τρίτο. Βάζουμε ένα τσέρκι να το σφίξει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη την νύχτα.
Διακoσμούμε με σαντιγί, κεράσια, σοκολάτα.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.