Συνταγές
Η συνταγή δεν υπάρχει!! ! Χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό – Θεσπέσιο αγαπημένο φαγητό που θα γλείψεις και τα πιάτα
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταποδάκι, (ένα κιλό περίπου), γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο.
Ξεπλένουμε και βάζουμε το χταποδάκι σε χύτρα με μπόλικο νερό λίγο ξύδι και ένα δαφνόφυλλο. Βράζουμε για 15 λεπτά.
Αφού κρυώσει το χταποδάκι το κόβουμε σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε δύο μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ξανθίνουν, ρίχνουμε και τα κομμάτια χταπόδι και σοτάρουμε για δύο -τρία λεπτά σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι ένα δαφνόφυλλο και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε το μακαρονάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα με το χταποδάκι και ανακατεύουμε.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιο γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπανανοκέικ σε νηστίσιμη εκδοχή !!
Συνταγή Eya Horiati Φωτογραφίες Nίκη Μαν –Οι Κουζινίστας
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
80 γρ. λιωμένο Βιτάμ
1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι γοχ.
1 κτγ. Baking
1 κτγ. σόδα
1/4 κτγ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού τρούφα
Γλάσο
1 κουβερτούρα μαύρη
1 κτσ. Βιτάμ γεμάτη
1/2 φλ. του καφέ νερό
Όλα μαζί σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Χτυπάω ζάχαρη, Βιτάμ και αλάτι, μετά ρίχνω τις πολτοποιημένες μπανάνες και στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Βάζω λαδόκολλα σε στενόμακρη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Όταν το βγάλω από το φούρνο φτιάχνω το γλάσο και το περιχύνω.
Συνταγή Eya Horiati Φωτογραφίες Nίκη Μαν –Οι Κουζινίστας