Συνταγές
Χταποδάκι με βίδες σήμερα – Υπέροχο και λαχταριστό φαγάκι
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρεμμύδι ξερό
τρία φύλλα Δάφνης
Τρια μπαχάρι
Πιπέρι σε κρόκους
Μια Κ ροζε.κρασι
Ένα φλυντζανακι ξύδι
Μια ΚΣ Πελτε
Μια ΚΣ ζάχαρη
Δυο σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα έβαλα το χταποδι και το έβρασα σε χαμηλή φωτιά να φύγουν τα υγρά Κράτησα λιγο ζουμί
Το σουρωσα Τσιγάρισα σε Ελαιόλαδο το χταπόδι Έσβησα με το κρασί
Μόλις εξατμίστηκε πρόσθεσα τα μπαχάρια το ξύδι και την ζάχαρη
Αραίωσα τον πελτέ στο ζουμί που κράτησα και άφησα να βράσει να δέσει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πολύ λαχταριστό, κρεμώδες και απολαυστικό σουφλέ με βίδες και μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βίδες
200 γρ μπέικον
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
6-7 λουκάνικα κοκτέιλ ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
1 φλ ρεγκάτο τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
6 κ σ βούτυρο
10 κ.σ αλευρι
1 αυγο
Λίγο αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από αυτο που γραφει η συσκευασία .Τα βαζουμε σε ενα πυρέξ. Σε ένα τηγάνι τριγαρίζουμε λίγο την πιπεριά το μπέικον και τα λουκανικάκια. Τα βάζουμε στο πυρέξ μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το ρεγκάτο .Ανακατευουμε καλά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο να λιώσει Ρίχνουμε το αλέυρι και ανακατέυω με το σύρμα προσθέτουμε το γάλα αλάτι το μοσχοκάρυδο και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και Ρίχνουμε το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς. Βαζουμε την μπεσαμέλ επάνω από τα μακαρόνια Ρίχνουμε 2-3 κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.