ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
125 γρ φέτα ή αλμυρή μυζήθρα
1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και κυρίως να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι, αδειάζουμε το λάδι σε ένα σκεύος γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Ενώ τηγανίζουμε τις πατάτες χτυπάμε τα αυγά μας προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι & την φέτα ή την μυζήθρα χτυπάμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το τηγάνι πίσω στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, θα χρειαστούν 2 λεπτά από κάθε πλευρά, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι αλλά κρατάμε στο τηγάνι το λίπος που έχουν βγάλει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες το μείγμα των αυγών και από πάνω τα λουκάνικα, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό (π.χ. από το 6 στο 3).Tortilla Espanola
Ψήνουμε την φρουτάλια μας για 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την μεταφέρουμε στο πιάτο μας ακολουθώντας την διαδικασία της παραπάνω εικόνας
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα με συνοδεία άφθονης μπύρας ή ούζου, τσίπουρου κτλ.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://lovefood.gr