Συνταγές
Το πιο υπέροχο Εκμεκ καταΐφι που έχετε φάει
Η Συνταγή είναι από κ. Artemis Stamatis – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Η συγκεκριμένη συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία και θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο..
Όποιος και αν φάει, θα πει με βεβαιότητα ότι είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει..
Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι 38 μάκρος 28 πλάτος και 8 βάθος και βγαίνουν 20 κομμάτια, μπορείτε όμως να κάνετε πιο μικρό ταψί και να βάλετε τα μισά υλικά ή να τα κόψετε πιο μικρά και να βγουν πιο πολλά.
Υλικά
Μια συσκευασία κανταίφι 500γρ
300 γρ. βούτυρο καλό ( εγώ βάζω το Δωδώνη το αγελαδινό η λουρπακτ )
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο προαιρετικά
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Οταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο καταιφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το καταιφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ αν βάλουμε ,εγώ έβαλα καρύδι , η κερασάκια, ή όπως μας αρέσει … Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί.
Η Συνταγή είναι από κ. Artemis Stamatis – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”