Connect with us

Συνταγές

Το Παραδοσιακό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !!!!

Published

on

35265130 1720632761307939 8506032633505906688 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα παραδοσιακό πιάτο του νησιού μου… Δεν υπάρχει επισκέπτης της Κέρκυρας που να μην το έχει φάει… Ένα θεϊκό φαγητό που λατρεύουμε οι Κερκυραίοι. Στην οικογένεια μου είναι το αγαπημένο μας και το φτιάχνω πολύ συχνά..
Η ονομασία του προέρχεται από τα Ιταλικά So fritto που σημαίνει σιγοψημένο.
Η συνταγή μου είναι πολύ παλιά από την γιαγιά μου που πήγενε από μάνα σε κόρη…
Όποιος επιχειρήσει να το φτιάξει θα το λατρέψει….

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι (νουά, στρογγυλό ή κιλότο) σε φέτες χτυπημένο (να μαλακώσει και η κάθε φέτα να είναι το πάχος της ενός εκατοστού περίπου. Έτσι το ζητάμε από τον χασάπη μας)
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανι του τσαγιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Μισό ποτήρι του νερού λευκό κρασί
6 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και κόβουμε το σκόρδο μας σε μικρά κομμάτια ή στο μπλέντερ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας να τα έχουμε έτοιμα . Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις φέτες του κρέατος μας αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίσει καλά με χαρτί κουζίνας χωρίς να πλύνουμε το κρέας.

Σε ένα λίγο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν αρχίζει να καίει ρίχνουμε τις φέτες μια μια ίσα να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα..
Στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κρέας βάζουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το μαϊντανό να μαραθούν για 2 λεπτά.

Προσοχή: Να μην τα τσιγαρίσουμε παραπάνω γιατί θα μυρίσει άσχημα το σκόρδο..
Σβήνουμε το μείγμα με το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε με αυτό τα κομμάτια κρέας που έχουμε στην κατσαρόλα.Έχουμε ζεστάνει νερό στον βραστηρα και ριχνουμε στο κρέας μας μέχρι να το καλύψουμε.. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβραζουμε το φαγητό μας ( Εμένα ο φούρνος μου είναι μέχρι το 3 εγώ το βάζω στο 2 και μόλις έχει μαλακώσει το κρέας μας το βάζω στο 1,5) για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.

Μόλις είναι έτοιμο δοκιμάζω αν θελει άλλο αλάτι και σε ένα φλυτζάνι βάζω 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ζεστό νερό το ανακατεύω καλά , πάνω από την κατσαρόλα έχω ένα σουρωτήρι και ριχνω το μίγμα με το αλεύρι και το νερό στο φαγητό μου για να χυλωσει ποιό πολύ η σάλτσα μου ( αυτό το κάνω με το σουρωτήρι γιατί κάποιες φορές δεν διαλύεται καλά το αλεύρι και μενουν κομμάτια μέσα στην σάλτσα) μετά με κυκλικές κινήσεις κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού το αφήνω για λίγο και βγάζω από το μάτι . Προσοχή μην κολλήσει όχι πολύ 2 λεπτά περίπου θα το δείτε … Το φαγητό μας είναι έτοιμο..

Δεν ανακατεύουμε ΠΟΤΈ το κρέας στην διάρκεια του μαγειρέματος για να μην καταστραφεί . Κουνάμε πάντα την κατασαρόλα μας με κυκλικές κινήσεις για να μην κολλήσει.
Το σοφρίτο σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Αλλά και με μακαρόνια ότι μας αρέσει..

Καλή Επιτυχία!!!!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές16 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές18 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές20 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές22 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές23 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές24 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές5 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version