Συνταγές
Κλασική και αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xristina Xasioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ :
5 αυγά
125γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
70γρ αμύγδαλο σε σκόνη
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΚΡΈΜΑ :
500γρ γάλα φρέσκο
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά ολόκληρα
40γρ κορν φλαουρ
20 ml λικέρ Αμαρετο ή κονιάκ
ΣΙΡΌΠΙ:
200γρ ζάχαρη
200 ml νερό
20 ml Αμαρετο
(βράζουμε για 1λεπτο)
ΣΑΝΤΙΓΊ:
250γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ ζάχαρη άχνη
(χτυπάμε σε σαντιγί)
Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400γρ γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθεί
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100γρ γάλα με το κορν φλαουρ και τα αυγά
Ριχνουμε στην κατσαρόλα το μίγμα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα….κατεβάζουμε από τη φωτιά και ριχνουμε το λικέρ…σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
Αφού κρυώσει ,αφρατεβουμε με 2 κσ σαντιγί
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10λεπτά (να ασπρισουν)
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε με σπάτουλα και μετά σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και την βανίλια
Σε φόρμα με λαδόκολλα ριχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε 2 μέρη το παντεσπάνι
ΣΎΝΘΕΣΗ: ΌΛΑ ΚΡΎΑ
Βάζουμε το ένα μέρος παντεσπάνι, σιροπιαζουμε, προσθέτουμε την μισή κρέμα
Μετά το δεύτερο μέρος παντεσπάνι, σιροπιαζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
Γαρνιρουμε με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλο φιλέ
Η Συνταγή είναι από Xristina Xasioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.