Συνταγές
Έργο τέχνης – πολύ λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπανι
6 αυγα
1 ποτήρι νερού κλασσικό ζαχαρη
1ποτηρι νερού κλασσικό αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουτ γλυκού μπέικιν
2 κουτ σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού κλασσικό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και περασμένα απο το μουλτι.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι τίς βανίλιες και στο τέλος το αμύγδαλο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που το έχουμε βουτυρωσει πολυ καλα ταψι στρογγυλό 30αρι και ψήνουμε 35 με 40 λεπτά χωρίζουμε στα δυο και σιροπιαζουμε
Σιρόπι
1 ποτήρι νερού κλασσικό ζάχαρη
1 ποτήρι νερού κλασσικό νερό
Κρέμα πατισερι
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους
4 κουτ σούπας κορν Φλάουερ
5 με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας αλεύρι 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ολα μαζι στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και πάνω στην φωτιά στο τέλος ρίχνουμε μισή πλάκα βούτυρο
Από πάνω 1 φάκελο γκαρνί χτυπημένο συμφωνα με τις οδηγίες και στολίζουμε οπως θέλουμε
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Αυτή την Τούρτα Αμυγδάλου πρέπει να την δοκιμάσεις!
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ. ζάχαρη, με 4 αυγά και 2 βανίλιες για 5 λεπτά. Στο μπλέντερ 100 γρ. αμύγδαλο το κάνουμε σκόνη και μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπεικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι. Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλαουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ. βούτυρο lurpark. Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. σαντιγί χτυπημένη ίσως και λίγο παραπάνω.
Σιρόπι για το παντεσπάνι: 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 1 κ.γ.υγρο αμυγδάλου
Το ταψάκι είναι 25 χ17.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2, σιροπιάζουμε και βάζουμε την κρέμα.
Έπειτα, κλείνουμε, σιρόπι, έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε. Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.