Γλυκα
Από τις ωραιότερες και γευστικότερες τούρτες αμυγδάλου που υπάρχουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,125 γρ ζαχαρη,155 γρ αλευρι φαριναπ,1 βανιλια!!Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενο το αλευρι-βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ
Τοποθετουμε το μιγμα στο ταψι 30″ νουμερο μεσα λαδοκολα
το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 35 λεπτα
Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι ζαχαρη για 4 λεπτα!Το αφηνουμε να κρυωσει
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 100 γρ ζαχαρη να ζεσταθει
Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει τοην κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 βανιλιες και 2 κουταλιες της σουπας βιταμ!Οποτε βαζουμε το ενα παντεσπανι στο ταψι σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλι
ριχνουμε την κρεμα ζεστη τοποθετουμε πανω στην κρεμα αμυγδαλο φιλε κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι το σιροπιαζουμε και χτυπαμε 2 φακελακια σκονη γκαρνι με 1 μιση ποτηρι γαλα φρεσκο και την τοποθετουμε πανω!Διακοσμηση αμυγδαλο!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.