Συνταγές
Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας από την Τζένη Τσανακτσίδου – άκρως τραγανά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
2,5 μιση ποτηρια σπορελαιο,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι κοκκινο κρασι,
1 κουταλια της σουπας κανελα,
1,5 μισο ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
μισο κουταλακι του γλυκου σοδα,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων,
1 βανιλια,
1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε το.λαδι και την ζαχαρη σε μπολ και ανακατευουμε καλα να λιωσει η ζαχαρη!Ριχνουμε το κρασι,το ξυσμα,την κανελα και ανακατευουμε 2 λεπτα
Ριχνουμε την σοδα στο χυμο ανακατευουμε να.αφρισει και το ριχνουμε στο μιγμα!Τελος προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι μπεικιν και ζυμωνουμε
Και αρχιναμε παιρνουμε λιγη λιγη ζυμη κανουμε κορδονια δινουμε το σχεδιο τα βουταμε σε ζαχαρη και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους για.25 λεπτα φυσικα τον φουρνο
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΟ ΣΚΟΝΗ!ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΚΑΝΑ 100 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.