Συνταγές
Συνταγή: Κις λορέν
Συστατικά
Ζύμη τάρτας
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
6 κουταλιές κρύο νερό
Γέμιση
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
Καπνιστή πάπρικα
Μπέικον
Διάφορα κίτρινα τυριά
Μανιτάρια
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Όταν πάρει τριφτή υφή προσθέτουμε το νερό και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά και όταν γίνει ζύμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε αντικολλητικό χαρτί, λίγο μεγαλύτερο από την διάμετρό της.
Αναποδογυρίζουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και στρώνουμε τις άκρες.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ασπράδι αυγού. Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα, τα αυγά και την πάπρικα.
Κάνουμε στρώσεις με τα υλικά μας και προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι από τυριά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.
ΠΗΓΗ: foodaholics.gr