Connect with us

Συνταγές

Σούπερ παγωτό αρμενοβίλ! Πλούσια γεύση και μαστιχωτή υφή χάρη στα αμύγδαλα κροκάν και στους μπεζέδες!

Published

on

31870796 2215225821825580 5771045116370223104 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”

Υλικά
500ml φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
150γρ κουβερτούρα και περισσότερη σοκολάτα για το σεβίρισμα
15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Για τα αµύγδαλα κροκάν
150γρ αμυγδαλόψιχα
150γρ ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Τοποθετουμε την φυτική κρέμα στο µίξερ και την χτυπάμε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπηµα για 3΄-4΄.

Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουμε το µείγµα. Προσθέτουμε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους. Κρατάμε µερικά αµύγδαλα κροκάν και µερικούς µπεζέδες για το γαρνίρισµα. Ανακατεύουμε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.

Θα χρησιµοποιήσουμε φόρµα στρογγυλή ή µακρόστενη του κέικ. Ντύνουμε τη φόρµα µε µεµβράνη. Αδειάζουμε το µείγµα. Το παγώνουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη.

Ξεφορµάρουμε, αναποδογυρίζουμε το αρµενονβίλ σε πιατέλα και αφαιρουμε τη µεµβράνη. Γαρνίρουμε µε τα αµύγδαλα κροκάν (που κράτησουμε) και τη λιωµένη σοκολάτα. Γύρω γύρω στην πιατέλα τοποθετουμε σπασµένους µπεζέδες (µαρέγκες).

Για τα αµύγδαλα κροκάν
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αµύγδαλα, ανακατεύουμε να καλυφθούν µε την καραµέλα. Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).

Για τους µπεζέδες
Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη ζάχαρη.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουμε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουμε, αλλιώς αφήνουμε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Ψήνουμε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.

Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές5 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές7 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές9 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version