Connect with us

Συνταγές

Σιροπιαστή Ζουμερή Σοκολατόπιτα

Published

on

maxresdefault 1 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-5 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-30 γρ. κακάο
-135 γρ. ηλιέλαιο
-100 μλ. νερό
-0,5 κ.γ. σόδα
-4 γρ. μπέικιν πάουντερ
-0,5 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό

Για το γλάσο
-1 κουβερτούρα
-85 γρ βούτυρο
-5 κουταλιές σούπας γάλα
-1 κρόκος αυγού
-10 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας στο μάτι της κουζίνας ένα μικρό κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σε αυτό το κακάο, 150 γρ. από τη ζάχαρη, το νερό, το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε καλά έως ότου αρχίσουν να σιγοβράζουν, οπότε και σβήνουμε την κουζίνα.

Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την σόδα αφού τα περάσουμε από ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζοντάς τα. Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά και 50 γρ. ζάχαρι. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να φουσκώσουν. Συνήθως απαιτούνται 5 έως 7 λεπτά.

Αφού φουσκώσει καλά το μίγμα με τα αυγά, θα αδειάσουμε σε αυτό το μπωλ σιγά σιγά το μίγμα με το κακάο που φτιάξαμε στην αρχή και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα με το μίξερ.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε στο μπωλ το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.

Σε μία φόρμα ψησίματος στρογγυλή διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, αδειάζουμε τώρα το παραπάνω μίγμα αφού πρώτα βάλουμε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας. Δεν χρειάζεται να αλευρώσουμε την φόρμα αλλά ούτε και να την βουτυρώσουμε. Κουνάμε την φόρμα με τα χέρια μας ώστε να στρώσουν καλά τα υλικά.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 35 έως 40 λεπτά. Μετά από αυτό το χρόνο, μπορούμε να ελέγξουμε το σωστό ψήσιμο βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στη ψημένη ζύμη. Καλό και σωστό ψήσιμο θα έχει γίνει όταν επάνω στο καλαμάκι δεν μένουν υπολλείματα ζύμης.

Αφήνουμε τη φόρμα για περίπου 10 λεπτά μετά το ψήσιμο ώστε να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά. Κατόπιν με ένα μαχαίρι θα κόψουμε προσεκτικά ολόγυρα στην φόρμα το γλυκό και αναποδογυρίζοντας τη φόρμα θα αφήσουμε το γλυκό να κάτσει σε μία σχάρα μαγειρικής. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι θα βάλουμε 2 ποτήρια ζάχαρι και 2 ποτήρια νερό. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και θα ανακατέψουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρι. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά συνολικά. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε όταν θα έχει ξεκινήσει ο βρασμός.

Βάζουμε το γλυκό σε μία στρογγυλή βαθιά πιατέλα και με μία κουτάλα αδειάζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του το σιρόπι.

Στη συνέχεια πρέπει να φτιάξουμε το γλάσο.  Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα μπρίκι, την κουβερτούρα, και 5 κουταλιές της σούπας γάλα. Βάζουμε το μπρίκι στην κουζίνα και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας έως ότου να λιώσει η κουβερτούρα. Αδειάζουμε τώρα αυτό το μίγμα με την κουβερτούρα σε ένα μπωλ, και προσθέτουμε 85 γρ. βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού αφού τον έχουμε χτυπήσει λίγο σε ένα μικρό μπωλ, και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.

Αδειάζουμε τώρα το γλάσο πάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και το στρώνουμε με την μαρίζ. Υστερα θα λιώσουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή ένα μπρίκι 10 γρ. λευκής σοκολάτας και παρόμοια θα το ρίξουμε επάνω από το γλάσο, στολίζοντας έτσι το γλυκό με ακανόνιστες γραμμές.

Το τελευταίο βήμα είναι να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Για να κόψετε σε μερίδες σωστά το γλυκό είναι καλό να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι το οποίο πρώτα θα βυθίσετε σε λίγο ζεστό νερό.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

 

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές6 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές8 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές10 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές11 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version