Connect with us

Γλυκα

Σεντ Ονορέ (Saint honore)

Published

on

ANOIGMA SAINT HONORE

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη σαντιγί βανίλιας
500γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
Για τη ζύμη σου
125γρ. γάλα πλήρες
125γρ. νερό
115γρ. βούτυρο
5γρ. ζάχαρη
2γρ. αλάτι
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. αβγά
Για τη γέμιση
100γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αβγών
500γρ. γάλα πλήρες
50γρ. κορν φλάουερ
½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
150γρ. σαντιγί
Για την καραμέλα
300γρ. ζάχαρη
100γρ. νερό
50γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε τη σφολιάτα, το κόβετε είτε σε τετράγωνο είτε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. και το τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι. Το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τα σου: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού πάρουν βράση προσθέτετε το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύετε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και αποσύρετε από τη φωτιά.

Αδειάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό, προσθέτοντας παράλληλα ένα προς ένα τα αβγά. Μόλις ενσωματωθεί το πρώτο συνεχίζετε με το επόμενο. Αφού ρίξετε όλα τα αβγά και η ζύμη σας είναι έτοιμη τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβετε στο ταψί τα σουδάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Για την κρέμα της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα και την κανέλα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα για να το αραιώσετε και έπειτα το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα. Αφού βράσει την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη ώστε να εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις η κρέμα κρυώσει τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής για να μαλακώσει, προσθέτετε την κρέμα που έχετε χτυπήσει σε σαντιγί, ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθεί και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ. Τρυπάτε από την κάτω πλευρά τα σου και τα γεμίζετε με την κρέμα.

Για την καραμέλα: Βράζετε σε μεσαία θερμοκρασία τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό έως ότου πάρουν ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα (η καραμέλα δεν πρέπει να βράσει σε δυνατή φωτιά αλλά σε μεσαία για να μην καεί). Μόλις γίνει η καραμέλα απομακρύνετε από τη φωτιά και την αφήνετε για περίπου 1 λεπτό να κρυώσει ελαφρώς. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ψημένο φύλλο σφολιάτας και ρίχνετε περιμετρικά λίγη καραμέλα. Βουτάτε πολύ προσεχτικά ένα προς ένα τα γεμισμένα σου στην καραμέλα (μόνο το πάνω μέρος) και τα κολλάτε περιμετρικά στη σφολιάτα -πάνω στην καραμέλα που ρίξατε για να κολλήσουν.

Για τη σαντιγί: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας, “ξύνετε” τα σποράκια και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να σφίξει η σαντιγί.

Με σακούλα ζαχαροπλαστικής χωρίς κορνέ την οποία έχετε κόψει λοξά στη μύτη της ή με ένα κουτάλι διακοσμείτε το κέντρο της τούρτα με τη σαντιγί βανίλιας.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  http://www.olivemagazine.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές8 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές10 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές12 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές14 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές15 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές16 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές18 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version