Συνταγές
Πιρουνιά και απόλαυση καταπληκτική γαριδομακαρονάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anastasia Diasinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
2 σελίδες σκόρδο
Κρασί
Ούζο
1 πουμαρο
2 κουτ τού γλυκού ζάχαρη
Βασιλικό μισό κουταλάκι τού γλυκού
Αλάτι πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
Μαϊντανός
1 πακέτο λιγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, το βούτυρο με το σκόρδο και περνάω της γαρίδες από κάθε πλευρά για 50 δευτερόλεπτα, στην συνέχεια βγάζουμε της γαρίδες στην άκρη, προσθέστε το ούζο το κρασί και όταν εξατμιστεί
ρίχνουμε το πουμαρο τόν κύβο αλάτι πιπέρι το καγιέν το βασιλικό και όταν βράσουμε τα μακαρόνια 2 κουτάλες ζωμό από τά μακαρόνια.οταν τά μακαρόνια κρατάνε λίγο ακόμα
τα ρίχνουμε με μια τσιμπίδα μέσα στην σάλτσα αφού έχουμε ρίξει και τής γαρίδες! Ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα, και στο τέλος ρίχνουμε τόν μαϊντανό
Η Συνταγή είναι από Anastasia Diasinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ωραιότατο και αγαπημένο πιάτο γαριδομακαρονάδας
Η συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο ούζο
1ποτηρι χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1κ γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 πακ λιγκουινι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε στην άκρη και μερικές ολόκληρες.Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τις γαρίδες πρώτα τις ολοκληρες από τις δύο μεριές. Τις βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Μετά σωταρουμε και τις καθαρισμένες και τις βάζουμε και αυτές στην άκρη.
Συνεχιζουμε σωταροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες αφήνουμε λίγο να πιουν τα υγρά τους και σβηνουμε με το ούζο αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε την πάπρικα αλάτι πιπέρι και τον χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθετουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφηνουμε 4-5 να δέσει η σάλτσα.Βραζουμε τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες με μια τρυπητή βγάζουμε τα λιγκουινι και τα προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατέυω και σερβίρουμε με τις γαρίδες που άφηνουμε στην άκρη και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Η συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”