Συνταγές
Γαριδομακαρονάδα με φρέσκιες γαρίδες και ζωμό από κέλυφος για σήμερα – εύκολη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300γρ μακαρόνια σπαγγέτι
3 κσ ελαιόλαδο
1 κιλό γαρίδες με τά κεφαλάκια και ουρές τούς
2κσ πολτό ντομάτας
1/4 ποτήρι ούζο
1 κύβο λαχανικών
1σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1κρεμμιδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τίς γαρίδες βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα αφήνοντας το κεφάλι γιατί εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά αφήνουμε και ουρές. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Δεν πετάμε το κέλυφος αλλά βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε, στραγγίζουμε κρατάμε το μισό ζωμό για σάλτσα και με το άλλο μισό ζωμό συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται και βράζουμε τα μακαρόνια .
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι και ρίχνουμε τίς γαρίδες, τσιγαριζουμε από όλες τις πλευρές για 3 λεπτά όταν αλλάζει χρώμα σβήνουμε με 1/4 ποτήρι ούζο μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε από τη κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε πολτό ντομάτας, ρίχνουμε το κύβο λαχανικών και μετά από το ζωμό που είχαμε φτιάξει
βάζουμε αλάτι πιπέρι και λίγο μπούκοβο καυτερό νά βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέσα τά βρασμένα μακαρόνια και τις γαρίδες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από τά βρασμένα μακαρόνια
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.