Συνταγές
Πατάτες γιαχνί με λουκάνικα Φρανκφούρτης – πετυχημένο νόστιμο με ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικα:
5 λουκάνικα Φραγκφούρτης λεπτά χοντροκομμένα
5-6 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 καρότα κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι η 2 μέτρια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (500 γραμ. περίπου) τριμμένες ή στο μούλτι, η μια κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.γ γλυκού ντοματοπελτέ
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε όλα τα λαχανικά, το μαϊντανό, το σκόρδο να είναι έτοιμα.
Σε χύτρα αυτόματη ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και το λουκάνικο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ενώ ανακατεύουουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, λίγη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τόσο νερό που να τα σκεπάζει ελαφρώς.
Αφού βράσει σκεπάζουμε με το καπάκι και ρυθμίζουμε ανάλογα με την κάθε χύτρα το ψήσιμο στα λαχανικά. Μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και ρυθμίζουμε το χρόνο 20′ λεπτά.
Αφού κλείσουμε το μάτι αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι. Ανακατεύουμε το φαγητό και με ανοιχτό το καπάκι ανοίγουμε το μάτι για 3′ λεπτά να χυλωσει.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πράσινες πιπεριτσες, τριμμένη φέτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.