Συνταγές
Πατάτες λεμονάτες ! Πολύ ωραία ιδέα. Θα δοκιμαστεί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-πατάτες
-2 κύβους λαχανικών
-2 κουταλιές μουστάρδα
-1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερό
-2 καρότα
-μισό λεμόνι
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. πιπέρι
-1 κτγ. ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες και στην μέση.
Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό.
Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα όταν το κρεμμύδι μαραθεί τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε αρκετά καλά για να λαδωθούν όλες.
Είναι και η μοναδική φορά που θα ανακατέψουμε το φαγητό μας για να μη λιώσει.
Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε δύο με τρία ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά με μισάνοιχτο καπάκι και εν το μεταξύ ετοιμάζουμε το λεμόνι.
Στίβουμε περίπου 3 λεμόνια σε εμάς αρέσει να είναι λίγο ξινό και αραιώνουμε μέσα την μουστάρδα.
Το αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να πιουν οι πατάτες μας το μισό και παραπάνω από το ζουμί τους.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι με την μουστάρδα και αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες για άλλα 3 με 5 λεπτά περίπου.
Ανά τακτά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα μας κυκλικά και είναι έτοιμες όταν έχουν πιεί τα ζουμάκι τους.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.