Connect with us

Συνταγές

Η Τούρτα μου…Τούρτα Αμυγδάλου…

Published

on

84244456 1656024171206633 9169623158255255552 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”
Παραδοσιακή, διαχρονική, ντυμένη στα λευκά η αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ..….

6 αυγά μεγάλου μεγέθους ή 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
180 γραμμάρια ζάχαρη,
130 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο,
30 γραμμάρια κορν φλάουρ,
45 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε από το βούτυρο…… Λιώνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο.. ….. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε……. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ……

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια….. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη (90 γρ) σε σφιχτή μαρέγκα… Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ημίλευκο μείγμα…. Σταματάμε το μίξερ…..

Κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ με τους κρόκους .Ρίχνουμε μέσα λίγη- λίγη τη μαρέγκα εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι- – κορν φλάουρ να πέφτει σαν βροχή……… Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα αφράτο μείγμα…..

Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφριά
Παίρνουμε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε 4-5 κ. σ από το μείγμα του κάδου του μίξερ …..

Αρχίζουμε να προσθέτουμε μέσα στο μπολ κουταλιά – κουταλιά το βούτυρο ανακατεύοντας, μέχρι να προσθέσουμε και τα 75 γραμμάρια βούτυρο …..

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μέσα στο μπολ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα στον κάδο του μίξερ…. .

Ανακατεύουμε με τη μαρίζ τώρα ελαφρά όλο το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μια αποσπώμενη που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και έχουμε περάσει τα τοιχώματα της με βούτυρο…..

Ψήνουμε στους 170 ο για 30 -40 περίπου λεπτά..και εφαρμόζουμε την μέθοδο της οδοντογλυφίδας για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το παντεσπάνι μας…..

Καλό είναι να φτιάξουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα…..

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..

250 γραμμάρια ζάχαρη,
250 ml νερό,
φλούδα από μισό λεμόνι

αφαιρούμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας (θα τους χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής ) και χρησιμοποιούμε το λοβό στο σιρόπι….

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το λοβό βανίλιας και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός…..

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία…

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ….
Σε ένα ταψί βάζουμε 150 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 ο ….

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και τα ψιλοκόβουμε…..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ…..
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλο φιλέ, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτή την διαδικασία……

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ……
5 κρόκους, 100 γραμμάρια κορν φλάουρ,
180 γραμμάρια ζάχαρη,
1 λίτρο γάλα,
τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας,
τη φλούδα από ένα μικρό λεμόνι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ…..
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας και τη φλούδα από το λεμόνι……

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να φτάσει σε σημείο βρασμού… Όχι να βράσει……

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να λιώσει η ζάχαρη………

Μόλις το γάλα έρθει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο. στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κάψει τους κρόκους… ..

Στη συνέχεια όλα μαζί γάλα και κρόκους από το μπολ τα μεταφέρουμε και πάλι στην κατσαρόλα …

Βάζουμε εκ νέου την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια…… Μόλις δέσει τη μεταφέρουμε σε καθαρό, ευρύχωρο μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της…. ( αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού)

Την καλύπτουμε με μεμβράνη , η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα….. Μόλις πέσει η θερμοκρασία την βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε….

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ…..
Βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε….

Η διαδικασία του να στήσουμε την τούρτα είναι σχεδόν η ίδια που ακολουθούμε σε όλες τις τούρτες..

Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία..…. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε μια πιατέλα και στη συνέχεια περνάμε γύρω του ένα τετράγωνο τσέρκι για να στήσουμε την τούρτα…..

Βρέχουμε τον πρώτο κομμάτι με σιρόπι να βραχεί καλά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πατισερί..…

Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το κομμάτι…. Εδώ πάνω από την κρέμα απλώνουμε και τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα…

.Όπως, όμως, σας έγραψα και πιο πάνω μπορείτε να απλώσετε αμύγδαλα φιλέ…… Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι ….

Το τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι με προσοχή και το βρέχουμε με σιρόπι όπως ακριβώς κάναμε και στο πρώτο κομμάτι…… .

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα….. Τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι και το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι… .Μεταφέρουμε την τούρτα με το τσέρκι στο ψυγείο και την αφήνουμε για 5-6 ώρες

Την καλύπτουμε με χτυπημένη σαντιγί και αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα….…

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές18 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές20 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές22 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές24 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Exit mobile version