Connect with us

Γλυκα

Πάστα φλώρα

Published

on

PASTA FLORA

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο
200γρ. ζάχαρη
4 κρόκους (ή 2 κρόκους και 2 ολόκληρα αβγά) + 1 αβγό για άλειμμα
ελάχιστο αλάτι
2 κουτ. σούπας μπράντι
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
350γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε με τα δάχτυλα το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι μέσα σε μια λεκανίτσα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αβγά και ζυμώνετε.

Ρίχνετε το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού. Αν χρειάζεται, ρίχνετε και δυο τρεις κουταλιές σούπας κρύο νερό.

Ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές (συνολικά 7 λεπτά αρκούν για την τέλεια ζύμη). Το πλάθετε σε μπάλα, το τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγετε πάνω σε ελάχιστα αλευρωμένη επιφάνεια ένα χοντρό φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και το απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 26εκ., φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά της. Χωρίς να κόψετε τα περισσεύματα της ζύμης, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου. Αυτό γίνεται για να μη μαζέψει η ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ζαρώσει. Τρυπάτε την επιφάνεια της τάρτας με πιρούνι και τη σκεπάζετε με τη μαρμελάδα.

Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε λεπτότερο φύλλο και την κόβετε με μαχαίρι ή με ροδάκι σε μακριές λωρίδες πλάτους 1εκ. Τοποθετείτε τις λωρίδες με προσοχή πάνω από τη μαρμελάδα, οριζόντια και κάθετα, από τη μια άκρη της τάρτας μέχρι την άλλη, και πιέζοντας τις άκρες τους για να κολλήσουν φτιάχνετε ένα «καφασωτό» στην επιφάνειά της.

Γυρίζετε τη ζύμη που εξέχει και σκεπάζετε περιμετρικά τις ενώσεις των λωρίδων με μικρά «τσιμπήματα». Με ένα πινέλο αλείφετε τη ζύμη με αβγό (ή γάλα) για να γυαλίσει και, τέλος, ψήνετε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, η ζύμη μπορεί να είναι μαλακή, αλλά όταν κρυώσει θα γίνει τραγανή.

Κόβετε την πάστα φλόρα αφού κρυώσει εντελώς και πήξει η μαρμελάδα. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Φωτογραφία: Γιώργος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  http://www.olivemagazine.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές26 λεπτά ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές2 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές4 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές5 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές6 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές8 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Exit mobile version