Γλυκα
Πεντανόστιμο μαστιχωτό εκμέκ καταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
φλούδα, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
1 κ.σ. μέλι αφού βράσει
Για τη βάση
450γρ. καταΐφι
150 γρ. βούτυρο καλό
Το ψήνουμε 50 λεπτα αφου το αλοιψουμε παντου με το βουτυρο εννοειται το χουμε ξεμαλλιασει καλα στο μισάωρο το αναποδογυριζουμε και συνεχιζουμε ψησιμο.
Μόλις βγει, σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κοφτό κουτ γλ μαστίχα σκόνη
6 κρόκους
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε λίγο γάλα και το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη μιση ζαχαρη να ζεσταθει προσθετουμε τη βανιλια και τη μαστιχα. Χτυπάμε κροκους σε μπωλ με την αλλη μιση ζαχαρη, προσθετουμε το γαλα που κρατησαμε και το κορνφλαουρ. βαζουμε σιγα σιγα ζεστο γαλα στο μιγμα μου, ανακατευουμε κι επειτα ολα μαζι στην κατσαρόλα να πηξουμε την κρεμα. στο τελος το βούτυρο .οταν κρυωσει την απλωνουμε στο καταιφι και ψυγείο.
Για τη σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
1 βανιλια
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Χτυπώάμε τη σαντιγυ και την απλωνουμε πανω απο την κρεμα και διακοσμουμε επειτα ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
Ο,τι θελουμε πχ καβουρδισμενο μυγδαλακι και κερασακια γλασε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”