Συνταγές
Δώσε μου αυτό το Εκμέκ Κανταΐφι και τίποτα άλλο στον κόσμο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν το συγκρίνω με κανένα άλλο γλυκό. Ειδικά αν ακολουθήσεις αυτή τη συνταγή με βάση μέσα στο σιρόπι, μία λαχταριστή κρέμα και την απαραίτητη σαντιγί στην κορυφή, στην πρώτη μπουκιά θα κλείσεις τα μάτια και θα το λατρέψεις. Είναι από τις πρώτες επιλογές για επιδόρπιο σε ένα επίσημο τραπέζι! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή/φωτο είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou –ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Υλικά
Για το Κανταΐφι :
500 γραμμάρια κανταΐφι
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ. το ταψί το ρηχό της κουζίνας μας! Τοποθετούμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά!
Ρίχνουμε στη συνέχεια πάνω του λιωμένο χλιαρό το βούτυρο, (250 γρ.) και το ανακατεύουμε με τα χέρια καλά! Θέλουμε να μουσκέψει καλά όλο!
Το ισιώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου να κοκκινίσει καλά όχι να καεί!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα!
Την επόμενη μέρα παίρνουμε το κανταΐφι και το τοποθετούμε στο τάπερ ή στο ταψί μας, (νούμερο 30)!
Το ανακατεύουμε και το ισιώνουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 5 λεπτά και από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 λεμόνι το χυμό του.
Το κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!
Στην συνέχεια σιροπιάζουμε το κανταΐφι με κουτάλα σιγά- σιγά!
Για τη κρέμα:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 125 γρ. ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι, αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε στη πορεία και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και βάζουμε μέσα 1 κούπα χτυπημένη σαντιγί!
Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταΐφι!
Για τη σαντιγί:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο!
Την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Η συνταγή/φωτο είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou –ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Σου άρεσε η συνταγή; Εσύ πως το φτιάχνεις ; Πες μου στα σχόλια.