Συνταγές
Αχ το γλυκό της μαμάς με φρυγανιές και γεύση εκμέκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
1,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
800 ml. ΓΑΛΑ
200 ml. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ. ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ
160 ΜΕ 200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΚΤΣ .ΒΟΥΤΥΡΟ
(ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΚΑΙ 300 ml. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ, ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ 3 ΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ.
ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ, ΒΑΖΩ 2 ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ .
*Τις βουτάω στο σιρόπι και τις βάζω πάνω στην κρέμα, αλλά φυσικά πρέπει να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο αλλιώς δεν θα έχουν μαλακώσει οι φρυγανιές καλά!
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΑ 2ΟΟ ml. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΡΑΤΑΜΕ 100ml. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΟΛΙΣ ΠΗΞΕΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΛΙΝΟ ΜΠΩΛ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΙ!! ΜΟΛΙΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΣΑΝΤΙΓΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ.
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.