Συνταγές
Εκμέκ κανταΐφι ,δροσερό και κρεμώδες – το αποτέλεσμα καλύτερο από κάθε άλλη φορά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Μια συσκευασία μαλλιά για κανταΐφι, (σαν της τρελλής τα μαλλιά είναι)
Βούτυρο 50-100 γρ. λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 ml. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
350 ml. γάλα πλήρες
150 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν Φλάουερ
1/2 κτγ. βανιλίνη
1 καπάκι λικέρ ή κονιάκ
Εάν θέλετε πλουσιότερη κρέμα μπορείτε να διπλασιάσετε τη δοσολογία
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
500 γρ. κρέμα φυτική ζαχαροπλαστικής
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κτγ. βανιλίνη
1 καπάκι λικέρ ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία με το κανταΐφι και με προσοχή απλώνουμε της τρελλής τα μαλλιά στο ταψάκι.
Με ένα πινελάκι απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στο πάνω γκριλ, μέχρι να πάρει λίγο καφετί χρώμα, προσέχοντας να μην αρπάξει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι για πέντε λεπτά τη ζάχαρη με το σιρόπι και πρίν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Οπως είναι ζεστό το περιχύνουμε στο κανταΐφι να μαλακώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο μάτι, ενώ ταυτόχρονα σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τους κρόκους, το κορν Φλάουερ και τη βανίλια και το χτυπάμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθεί.
Λίγο πρίν πάρει βράση το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά -σιγά μέχρι να δέσει η κρέμα, και πριν αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε και το λικέρ ή το κονιάκ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και την απλώνουμε με μία σπάτουλα επάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
Αν θέλουμε πρίν απλώσουμε την κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε χοντροαλεσμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής με το μίξερ, μέχρι αυτή να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ ή κονιάκ και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγύ πάνω στην κρύα κρέμα και διαμορφώνουμε το ντεκόρ όπως θέλουμε.
Η συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.