Συνταγές
Σε μας δεν λείπει ποτέ – καταίφι όπως κάθε χρόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 κιλό κανταΐφι, καρύδια στο multi να είναι χοντροκομμένα και αν σας περισσέψουν τα βάζετε σε ένα βάζο για άλλη χρήση.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε και λίγο κανέλα, ανοίγω το κανταΐφι βάζουμε από μία κτσ., βουτυρώνουμε το ταψάκι με το πινέλο με φρέσκο βούτυρο 250 γραμμάρια και λίγο καλαμποκέλαιο που το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Αραδιάζουμε ένα-ένα στο τέλος το υπόλοιπο το βούτυρο και το ψήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Το ξεσκεπάζουμε, το αφήνουμε να ροδοψηθεί.
Χλιαρό το σιρόπι, ζεστό το κανταΐφι.
για το σιρόπι 3,5 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλα, 3 γαρύφαλλα, τέσσερις κουταλιές γλυκόζη στο τέλος.
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φοβερό καταίφι με καρύδι, σούπερ λαχταριστό.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. φύλλο κανταίφι
250 γρ. βούτηρο αγελάδος
250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κτσ. κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
2.5 φλ. ζάχαρη
2.5 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κτσ. γέμιση και κλείνουμε τυλίγοντας σαν ρολάκι.
Ετσι κάνουμε για όλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψάκι, περιχύνω με το βούτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι. Μόλις απορροφήσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγο τριμμένο καρύδι από επάνω.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.