Συνταγές
Χαριτωμένες μπουκίτσες κανταΐφι που από γεύση σκίζουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο κανταίφι, 1 πακέτο βούτυρο, 250 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα άσπρα.
Σιρόπι: 650 γρ. ζάχαρη, 350 ml. νερό, χυμό μισού λεμονιού σουρωμένο.
Τυλίγουμε μια λεπτή τούφα κανταίφι στο δάχτυλο μας. Βάζουμε την άκρη από κάτω. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε στην τρύπα στο κέντρο ένα αμύγδαλο.
Κανουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε δίπλα- δίπλα χωρίς κενά. Βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω απ’ το καθένα ή λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω σε όλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 έως 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και στα 8 λεπτά μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το λεμόνι.
Περιχύνουμε στο γλυκό και μπορεί να φανεί πολύ το σιρόπι αλλά το πίνουν. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Γαλακτομπούρεκο με καταϊφι – Από τα αγαπημένα μας γλυκά!!
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
ΥΛΙΚΑ (ΤΑΨΙ Ν40)
700-800 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΪΦΙ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΪΦΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 ΚΤΣ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
6 ΑΥΓΑ, (ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΟΚΟΙ-ΑΣΠΡΑΔΙΑ)
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
1 ΚΤΣ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΞΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΪΦΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ “ΙΝΕΣ” ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΑΦΡΑΤΟ.
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ “ΒΡΟΧΗΔΟΝ” ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.
ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ’ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΕΤΑ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΪΦΙ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ “ΡΟΔΙΣΕΙ” ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.
ΟΣΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ “ΠΙΕΙ” ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.