Συνταγές
Ένα απο τα αγαπημένα και πιο δημοφιλές σιροπιαστό γλυκό – Κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
-150 γρ. καρύδι αμύγδαλα
-ψημένα λίγο καί στο μούλτι τα σπάζουμε
-1 κτγ. κανέλλα λίγο γαρύφαλλο
-250 γρ. βούτυρο
-2 φύλλα ψημένα καί τριμμένα για την γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για μιάμιση ώρα.
Σιρόπι
-800 γρ. ζάχαρη, 600 γρ. νερό, μισό λεμόνι, ξύλο κανέλας, γαρύφαλλα
5 λεπτά βράσιμο με 1 κτσ. μέλι
Καυτό γλυκό, κρύο σιρόπι
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά κεκάκια – μπαμπαδάκια.
Νόστιμη συνταγή από τη σελίδα “Ζουζουνιες”
ΥΛΙΚΑ
(Βγαίνουν 16 κομμάτια)
-αλεύρι 210 γρ.
-ζάχαρη 180 γρ.
-2 βανίλιες
-1 μπέικιν
-6 αυγα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε και γεμίζουμε θηκάκια μέχρι τη μέση, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, λίγο λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Για τη σαντιγί:
1 φάκελο γκαρνί, (100 γρ.) χτυπάμε με 1 ποτήρι γάλα μέχρι να στέκεται η σαντιγί μας.
Αφού κρυώσουν τα κεκάκια τα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με σαντιγί.
Η συνταγή είναι από “Ζουζουνιες”