Συνταγές
Νοστιμότατα ψωμάκια για μπέργκερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
230 γρ γάλα
120 γρ νερό
60 γρ βούτυρο
600 γρ αλεύρι σκληρό
8 γρ ξηρή μαγιά
20 γρ ζάχαρη
1 αυγό 60 γραμμαρίων
10 γρ αλάτι
Αυγό για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακουβιτσα στη μέση και ρίχνουμε το γάλα και το νερό χλιαρά.
Προσθέτουμε τη μαγιά τη ζάχαρη το αυγό χτυπημένο και το βούτυρο λιωμένο,ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθούν και τραβάμε αλεύρι από το πλάι στο κέντρο.
Κατόπιν ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρώς, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει το πατάμε με το χέρι μας να ξεφουσκώσει και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Κόβουμε ζυμάρι 90 με 100 γρ το καθένα, τα κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα για 18 λεπτά περίπου αναλόγως το κάθε φούρνο.
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.