Συνταγές
Ψωμάκια γεμιστά με φέτα, είναι τέλεια για κολατσιό στο σχολείο, στη δουλειά ή στην εκδρομή.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia .
Υλικά:
2 κούπες γάλα χλιαρό
2 κτσ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα λάδι σπορέλαιο, ηλιέλαιο
1 αυγό τον κρόκο
1 κτγ. αλάτι
4-5 κούπες αλεύρι σκληρό
Γέμιση:
400 γρ. περίπου τυρί φέτα
Επαλειψη:
1 κρόκο
2 κτσ. σπορέλαιο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κρόκο, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Εμένα μου πήρε 5 κούπες. Η ζύμη είναι λαδερά και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες από τη ζύμη, (Εγώ έφτιαξα 20, 70- 73 γρ. περίπου η καθεμία)
Ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη αλείφουμε με το αυγό και το λάδι τα οποία έχουμε ανακατέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γίνονται αφρός και πεντανόστιμα.
*Τα μισά τα γέμισα με κασέρι ψιλοκομμένο, γαλοπούλα ψιλοκομμένη, λίγο ρίγανη και λίγο σάλτσα για πίτσα.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia .