Συνταγές
Πεντανόστιμα και μοσχοβολιστά που θα τα λατρέψεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Σιδηροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κg αλεύρι για τσουρέκι.
3 1/2 φακελάκια ξερή μαγιά.
1 κούπα ζάχαρη
250 gr βούτυρο
4 αυγά.
200 ml γάλα
100 ml νερό
2 κ.γ μαχλεπι
1κ.γ μαστίχα
Ξύσμα από πορτοκάλι.
Κρόκος για αλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενεργοποιουμε την μαγιά μου στο χλιαρό νερό με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Σε κατσαρολι ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά αφού το έχω κατεβάσει από την φωτιά.
Όλα μαζί στο κάδο του μίξερ μαζί με την μαγιά και τα αρωματικά.
Προσθέτουμε το κοσκινισμενο αλεύρι και ζυμώνει ο γάντζος του μίξερ.
Μόλις ομογενοποιηθει το ζυμάρι και ξεκολλάει το βάζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει.
Μετά από 1,30 ώρα το βγάζω.
Ζυμώνουμε τα μικρά τσουρεκάκια και τα τοποθετουμε στην λαμαρίνα μου.
Αλείφουμε με αυγό, πασπαλιζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και τα αφήνουμε ξανά μέσα στην προθέρμανση.
Μόλις ξαναφουσκώσουν, ψήνουμε στους 160 με 170 για μισή ώρα και είναι έτοιμα!!
Η Συνταγή είναι από Άννα Σιδηροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!