Συνταγές
Σιροπιαστά τσουρεκάκια – ιδανικά για όλο το χρόνο σαν σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
450 ml. γάλα
2 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες
50 ml. λάδι
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
250 ml. νερό
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
250 γρ. αλεσμένα καρύδια
1 κτσ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κατόπιν σε ένα σκεύος λιώνουμε την μαγιά, σε λίγο χλιαρό γάλα, με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και δύο αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει, ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε την μαγιά με το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Όταν η ζύμη γίνει λεία, προσθέτουμε το λάδι και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει πλέον η ζύμη στα χέρια μας. Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα κοντά σε ζεστό μέρος.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα και μετά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος μπάλας του τένις σε κορδόνια τα στριφογυρίζουμε, δίνουμε σχήμα 8 και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλη τη ζύμη. Βάζουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα βουτάμε ένα- ένα μέσα στο σιρόπι που φτιάξαμε νωρίτερα και από τις δύο πλευρές.
Επειτα τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε πιατέλα, τα αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το σιρόπιασμα απλά αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια.
Δες το βίντεο της συνταγής εδώ.