Συνταγές
2 ψωμάκια σήμερα όλα τα λεφτά – η εικόνα μιλάει από μόνη της
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το ένα με 5 διαφορετικά άλευρα. Καί το δεύτερο δοκιμής μέ 2 άλευρα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ για αυτό μέ τά 5 άλευρα.
100 γρ. αλεύρι Κούλα
100 γρ. αλεύρι Αμερικής
100 γρ. αλεύρι κίτρινο
100 γρ. αλεύρι 00
100 γρ. αλεύρι δίκοκκο
350 γρ. νερό
106 γρ. προζύμι
9 γρ. αλάτι
Τα ΥΛΙΚΑ για το δεύτερο ψωμί
400 γρ. αλεύρι χρυσός μύλος
100 γρ. Μανιτόμπα
350 γρ. νερό
105 γρ. προζύμι
9 γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Φερμεντολύση, (προζύμι, νερό, άλευρα), για 30′ περίπου. Σε 30′ βάζω το αλάτι και το βάζω στο μίξερ για 12′-15′.
Μετά κάνω 4 Coil fodis, (διπλώματα), ανά 40′ – 45′. Το αφήνω για 90′ και αφού διπλασιάστηκε κάνω μορφοποίηση καλαθάκι και ψυγείο για 16 ώρες το ένα, 17 ώρες το άλλο.
Η επεξεργασία της ζύμης είναι ίδια και στα δύο ψωμάκια.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ένα ψωμάκι ωραίο και πολύ υγιεινό!
Η Συνταγή είναι από Dimitris Togias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κίτρινο ΑΒ
200 γρ. ολικής ΑΒ
100 γρ. γοχ. Χρυσός Μύλος
100 γρ. Μύλοι Αχαΐας δυνατό
50 γρ. χαρουπάλευρο
120 γρ. προζύμι
440 γρ. νερό
11 γρ. αλάτι
15 γρ. μαυροκούκι
20 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Διαλύουμε στο νερό το προζύμι και προσθέτουμε ανακατεμένα τα άλευρα, το αλάτι και το μαυροκούκι. Στο τέλος προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Στον πάγκο για 4 ώρες με δύο διπλώματα και ένα πηνίο, μορφοποίηση και ψυγείο για 12 ώρες. Εγώ το ξέχασα 12 ώρες στον πάγκο και για αυτό άπλωσε.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους,265 βαθμούς, 20’/230, 20’/200 & 20’/180.
Ελιά, φέτα και φρέσκο ψωμάκι, η απόλυτη απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από Dimitris Togias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.