Συνταγές
Είναι πάρα πολύ νόστιμα και τα κάνουμε για πρωινό. Μπορείς να τα κάνεις κάθε μέρα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές γιατί γίνεται με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα. Μπορείς να τα συνδυάσεις με πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας σου. Τα συνοδεύεις μαζί με το γάλα και έχεις το τέλειο πρωινό.
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml. γάλα
100 ml. νερό
50 ml. σπορέλαιο
1 αυγό
600 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κουταλάκι αλάτι
Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα ψωμάκια μας. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό στο μεγάλο μπολ μας.
Προσθέτουμε στην πορεία το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
Τοποθετούμε εν συνεχεία τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Κόβουμε σε φυλλαράκια με διάμετρο 4 εκατοστά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα τηγανίζουμε σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές πριν τα βγάλουμε.
Τέλος, ιδανικά σερβίρουμε τα ψωμάκια μας ζεστά με πραλίνα ή μαρμελάδα.
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις παρόμοια συνταγή για ψωμάκια; Τι θα άλλαζες;