Συνταγές
Ψάρια στο φούρνο (λίτσενες) – Υπέροχο θρεπτικό και λαχταριστό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ησυνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-ψάρια
-1 κούπα ελαιόλαδο
-5 κρεμμύδια
-5 πατάτες
-1 ντομάτα
-1 κουταλιά σούπας πελντέ
-αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο τη ρίγανη και τις πατάτες.
Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί και προσθέτουμε τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί βρεγμένο και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς έως ότου μείνει με μία μελωμένη σαλτσούλα.
* 3 κανόνες ψησίματος. 1) Αλάτι πιπέρι καλά παντού 2) Προθερμασμένος φούρνος και 3) Δεν αγγίζουμε , δεν το ζαλίζουμε και δεν το γυρίζουμε
Η συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ψωμάκια νηστίσιμα με γέμιση ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια και μουστάρδα.. Αφράτα και γλυκά
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
-500 γρ. φαρινάπ αλεύρι το έβαλα αυτό γιατί δεν είχα πολύ γοχ.
-200 γρ. αλεύρι Αγίου Γεωργίου γοχ.
-20 γρ. νωπή μάγια
-1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
-2 κτσ. ζάχαρη
-λίγο αλάτι
-χλιαρό νερό όσο πάρει να δέσει
Για την γέμιση
-ντομάτα
-πιπεριά
-ρίγανη
-1 ξερό κρεμμύδι και φρέσκο
-μουσταάδα
-όλα τα υλικά κομμένα σε κομμάτια
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς
-1,5 κτσ. αλεύρι
-μάγια
-1 κτσ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά, σε ένα σκεύος βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι.
Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει καλά.
Το ανοίγουμε σε 9 μπάλες και βάζουμε την γέμιση.
Ρίχνουμε από πάνω την μουστάρδα, το κλείνουμε σε μπάλες και το βάζουμε στο ταψί για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα άλειψα με λίγο σπορέλαιο και λίγο νεράκι.
Η συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.