Connect with us

Μπισκοτα - Κουλουρια

Μπισκότα Αρλέτες με σπιτική ζύμη

ΥΛΙΚΑ Για το ζυμάρι 60 γρ. άσπρο αλεύρι για ψωμί 60 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 40 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου 50 ml κρύο νερό από το ψυγείο Για τη ζύμη βουτύρου 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 25 γρ. αλεύρι άσπρο για ψωμί 25 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής Για […]

Published

on

sweet05

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι
  • 60 γρ. άσπρο αλεύρι για ψωμί
  • 60 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 ml κρύο νερό από το ψυγείο
    Για τη ζύμη βουτύρου
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. αλεύρι άσπρο για ψωμί
  • 25 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
  • Άχνη ζάχαρη για το τελικό πλάσιμο των μπισκότων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια σε ένα μπολ, ανακατεμένα με το αλάτι. Προσθέτουμε στο κέντρο το λιωμένο βούτυρο ανακατώνουμε με ένα κουτάλι λίγο και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνει περίπου μια ζύμη.
  2. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ακριβώς για 5 λεπτά.
  3. Δίνουμε ένα τετράγωνο σχήμα στο ζυμάρι 12 εκ. περίπου και το κλείνουμε μέσα σε πλαστική μεμβράνη, πάνω σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Ετοιμάζουμε τη ζύμη βουτύρου: Χτυπάμε το βούτυρο και τα αλεύρια στο μίξερ να γίνουν σαν κρέμα.
  5. Ανοίγουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε μέσα την κρέμα αυτή, διπλώνουμε το χαρτί και με τον πλάστη πάνω από το χαρτί, φτιάχνουμε ένα μακρόστενο φύλλο, ίδιου πλάτους αλλά διπλάσιο σε μέγεθος από το προηγούμενο ζυμάρι. Είναι πολύ μαλακό αλλά στο ψυγείο θα σκληρύνει και θα είναι κατάλληλο για να το πλάσουμε με το άλλο ζυμάρι. Μην ανησυχείτε καθόλου. Απλώς βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
  6. Αφού κρατήσετε το χρόνο που χρειάζεται για τις δυο ζύμες, τις ανοίγετε προσεχτικά και τοποθετείται το ζυμάρι στη μέση ακριβώς από τη λεπτή και σκληρή τώρα ζύμη βουτύρου.
  7. Διπλώνετε και τις δυο πλευρές της ζύμης βουτύρου προς τα επάνω ώστε να καλύψει όσο γίνεται περισσότερο το ζυμάρι. Αν έχει αρχίσει να λιώνει και είναι μια πολύ ζεστή μέρα, ξαναβάλτε τα στο ψυγείο για λίγο για να σφίξουν και να είναι εύκολα στο πλάσιμο.
  8. Τώρα διπλώστε αυτό το πλαστό κατασκεύασμά σας σαν να διπλώνεται ένα βιβλίο. Αφήστε το μέσα στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη ισιώστε το λίγο. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
  9. Βγάζετε από το ψυγείο τη ζύμη σας και όπως είναι πάνω από το αντικολλητικό χαρτί την απλώνετε λίγο, 12×20 εκ., ανοίγετε και διπλώνετε ίσα μέρη ζύμης προς τα μέσα στο κέντρο της ζύμης. Φτιάχνεται πάλι ένα παραλληλόγραμμο δηλαδή, το οποίο το διπλώνετε σα βιβλίο. Τυλίγετε με τη μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  10. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αριθ. 9 αλλά τώρα πριν συνεχίσετε το πλάσιμο του 12×20 παραλληλογράμμου σας, πασπαλίστε επάνω του τη γέμιση ανακατωμένη και πιέστε την ελαφρά με τον πλάστη. Επειδή είναι ξηρή θέλει να εισχωρήσει ελαφρά στη ζύμη. Συνεχίζετε τη διαδικασία αριθ. 9. Τώρα το «βιβλίο» που φτιάξατε απλώστε το απαλά με τον πλάστη και φτιάξτε ένα γεμιστό παραλληλόγραμμο 12×20 εκ. Φτιάξτε το ρολό, τυλίγοντας από τη στενή μεριά, κλείστε το σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήστε το και πάλι για μισή ώρα στο ψυγείο.
  11. Βγάλτε από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι πασπαλισμένο με αλεύρι κόψτε με προσοχή 8 ίσες φέτες.
  12. Σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη ζάχαρη, τεντώστε με τον πλάστη κάθε φέτα για να γίνει ένα οβάλ λεπτό μπισκότο που και από τις δυο πλευρές θα έχει άχνη ζάχαρη γιατί αλλιώς θα κολλήσει στο μαχαίρι και θα χάσει το σχήμα του.
  13. Τοποθετείστε τα μπισκότα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί αραιά το ένα από το άλλο.
  14. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C, για 10 λετπά και αφού τα γυρίσετε με το ταψί έξω από το φούρνο μια φορά, ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  15. Βγάλτε τα, αφήστε τα όπως είναι στο ταψί για 5 λεπτά γιατί είναι ακόμη μαλακά. Κατόπιν αφήστε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  16. Κεράστε τα με ένα φλυτζάνι καφέ. Τέλεια!

Περισσότερα στο : lenafusion

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές5 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές7 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές9 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές11 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version