Συνταγές
Μια νηστίσιμη μηλόπιτα που δεν υστερεί σε τίποτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ” Ιστορίες πίσω από τις κουτάλες.”.
Υλικά για τη ζύμη:
200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ ηλιέλαιο
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 πορτοκαλί (το ξύσμα του)
500 γρ αλεύρι γοχ (κοσκινισμένο)
1 μπέικιν πάουντερ
100 γρ φουντούκια τριμμένα
Γέμιση:
5 μήλα πράσινα καθαρισμένα και περασμένα στον τρίφτη
150 γρ ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ με το σύρμα και στο τέλος το αλεύρι που έχουμε μέσα το μπέικιν μέχρι να ενωθούν τα υλικά!
Για την γέμιση
καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και στύβουμε πολύ καλά σε ένα ποτήρι (αυτόν τον χυμό τον κρατάμε για την κρέμα μήλου) την γέμιση να μην έχει πολλά υγρά. Μετά βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και τα τριμμένα φουντούκια.
Σε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ, αφού την λαδώσουμε και την αλευρώσουμε βάζουμε την μισή ζύμη στο κάτω μέρος την στρώνουμε με το χέρι να πάει παντού ομοιόμορφα μετά ρίχνουμε από πάνω την γέμιση και στο τέλος βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη σαν να την τρίβουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Το μυστικό στο ψήσιμο είναι να το βάλετε στην πιο ψηλή σχάρα του φούρνου στον αέρα ! Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε για να μην διαλυθεί … και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη …
ΥΓ: συνταγή για τις νερόκρεμες
Υλικά για την κρέμα:
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 φλ. του τσαγιού κορν φλαουρ
1 3/4 φλ. του τσαγιού ζεστό νερό
1/3 φλ. του τσαγιού χυμό μήλου (από τα μήλα που στύψαμε για την μηλόπιτα)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου (μπορείτε και να το παραλείψετε)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας σβολιάσει.
Όταν πάρει βράση, βάζουμε τον χυμό, το γάλα αμυγδάλου, τη φ. μαργαρίνη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα μας σε μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από ” Ιστορίες πίσω από τις κουτάλες.”.