Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό – Ανάποδη μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
170 γρ. Ζάχαρη
100 ml λάδι
90 ml γάλα
250 280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 κγ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι
5 μεγάλα μήλα
7 κουταλιές ζάχαρη, κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με ζάχαρη και βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι η σύνθεση να είναι λευκή συνεχίστε με αραιωμένο λάδι, αλάτι, αλεύρι αναμεμειγμένο με μπέικιν πάουντερ και με γάλα
Είναι έτοιμο όταν η ζύμη παράγει μικρά μπαλόνια. Τα μήλα τρίβονται από δέρματα, σπόρους, σε φέτες, σε κύβους, ρόμβους
Ρίχνουμε τα μήλα στο τηγάνι με τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε μέχρι να σκληρύνει ο χυμός, προσθέτουμε κανέλα, ανακατεύουμε περισσότερο, σβήνουμε τη φωτιά και η γέμιση είναι έτοιμη. Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, βάζουμε τα μήλα, ,τη ζύμη. στο φούρνο σε 175 βαθμούς έως η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή (περίπου 40 45 λεπτά)
Θα το γύρισουμε σε ένα πιάτο, κάτι, όσο είναι ζεστή, βγάζουμε το χαρτί ψησίματος, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε λίγο αχνή ζάχαρη άπω πάνω.
Το κόβουμε όπως θέλουμε, πιάνουμε ένα πιρούνι και πηδάμε πάνω του
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η μηλόπιταείναι έτοιμη !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”