Connect with us

Ορεκτικα

Κρέπες με σπανάκι και ρικότα

Published

on

σπανάκι

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Οι κρέπες (βασική συνταγή) είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας (ή για να ακριβολογούμε ΤΟ αγαπημένο) ιδιαίτερα όταν ετοιμάζονται στον φούρνο με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα (συνήθης ιταλικός συνδυασμός). Η ακόλουθη συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί και με κανελόνια αντί για κρέπες κι έχει ως εξής (φωτογραφία taste.com.au) …

Υλικά

  • 20 περίπου κρέπες διαμέτρου 22 εκ.
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα (για την κρούστα),

Για την γέμιση:

  • 750 γρ. ρικότα,
  • 350 γρ. σπανάκι (κατεψυγμένο για ευκολία),
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ή 2 μικρά),
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα,
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

Για την κόκκινη σάλτσα:

  • 5 ντομάτες αλεσμένες,
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο,
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη,
  • αλατοπίπερο.
Τρόπος Παρασκευής:
Ξεκινάω με την κόκκινη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα εκτός από το λάδι. Δίνω βράση και σιγοψήνω για 20’ περίπου (με ανοιχτό καπάκι) μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτω το λάδι. Αφήνω την σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
Σ’ ένα άλλο σκεύος αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό για 10’ (με κλειστό καπάκι) μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί. Προσθέτω το κατεψυγμένο σπανάκι και συνεχίζω το άχνισμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στο τέλος ρίχνω την ρικότα και την παρμεζάνα και ψήνω για 1-2’ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνω την γέμιση και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Καλύπτω την επιφάνεια του pyrex με την μισή ποσότητα της κόκκινης σάλτσας.
Παίρνω την πρώτη κρέπα και τοποθετώ μία γεμάτη κουταλιά γέμισης στο κέντρο. Κατόπιν φέρνω κάθε πλευρά της κρέπας προς το κέντρο, διπλώνοντας την σαν δεματάκι ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση και να μην ανοίξει η κρέπα στο ψήσιμο. Την τοποθετώ στο pyrex με την ένωση προς τα κάτω κι επαναλαμβάνω την διαδικασία με τις υπόλοιπες.
Αφού αραδιάσω όλες τις κρέπες, ρίχνω και την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.
Βάζω τις κρέπες με το σπανάκι και την ρικότα στον φούρνο στους 190°C (αντίσταση) για 45’ μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινη κρούστα.
Οι κρέπες τρώγονται καλύτερα 15’ αφού βγουν από τον φούρνο, όσο ακόμα δηλαδή η σάλτσα και τα τυριά είναι ζεστά και αναδύουν τις μυρωδιές τους.
http://www.taste.com.au
Καλή επιτυχία
Διαβάστε περισσότερες νόστιμες Συνταγές στο www.dailycious.gr

 

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές23 λεπτά ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές2 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές4 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές20 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές22 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές24 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Exit mobile version