Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά κουλουράκια με μαρμελάδα ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,1ποτηρι ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,1 φακ.μπεικιν,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά
Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χωρίς σταματημό – πασχαλινά κουλουράκια πολύ νόστιμα.
Συνταγή από “Θωμη Μπαλτσαβια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
150 γρ ζωικό καλό βουτυρο
150 γρ μαγειρικό λίπος με βουτυρο γάλακτος
300 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα μισό λεμόνι και 2 πορτοκαλια
Χυμό μισό λεμόνι και 2 πορτοκαλια
1 κοφτό κουτ γλ μαστίχα σκόνη, ελάχιστο τζιτζερ
Λίγο κονιάκ
4 αυγά κι 1 ασπράδι (τον κρόκο κρατώ για επάλειψη)
1 κουτ. Γλ σόδα μες το χυμό
50 γρ γάλα με 1 φακ αμμωνία μέσα
1,5 κουτ γλ μπεκιν
Αλεύρι όσο πάρει για μαλακή ευπλαστη ζυμη
Αλείφουμε κρόκο με νερό αραιωμένο
Ψήνουμε 20 λεπτα στους 170
Συνταγή από “Θωμη Μπαλτσαβια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”