Συνταγές
Φτιάξτε τον αγαπημένο σας κορμό σοκολάτας (Μωσαΐκο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 βούτυρο 250 γρ.
3-4 κουταλιές κακάο
100 γρ.κουβερτούρα γάλακτος
2 κουταλιές νουτέλα ή πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
λίγο ανθόνερο
1 γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή morning coffee
ξηρούς καρπούς (αν θέλουμε)
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος ή μαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τον βάζουμε σε κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Μετά την νουτέλα,ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.Μετά το ανθόνερο, κονιάκ, ξηρούς καρπούς. Όταν ενωθούν όλα, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε σπάσει( με τα χέρια μας).
Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και μετά σε φόρμα για κορμό ή αν δεν έχουμε φόρμα τυλίγουμε με λαδόκολλα πιέζοντας γία να δώσουμε το σχήμα του κορμού.Βάζουμε και αλουμινόχαρτο μετά κατάψυξη 3-4 ώρες να πείξει.
Επικάλυψη
150γρ.κουβερτούρα
100γρ.κρεμα γάλακτος ή γάλα 1κσ μέλι ή νουτέλα
1κσ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει και μόλις λιώσει βάζουμε την νουτέλα ή το μέλι
Τελος τον βούτυρο και το βάζουμε πάνω στον κόρμο σοκολάτας. Από πάνω στολίζουμε με τρούφα.
ή πασπαλίζουμε μόνο με τρούφα σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.