Συνταγές
Θεϊκός μπακλαβάς που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
40 φύλλα συνταγή αργότερα θα σας την γράψω ορίστε και η συνταγή για το ζυμάρι ένα γιαούρτι έβαλα με 1,5 τοις εκατό λιπαρά όχι στραγγιστό, μισό ποτήρι του νερού σπορελαιο η καλαμποκελαιο ,1 μπέικιν ,μισό ποτήρι γάλα , 4 κούπες του τσαγιού αλεύρι ,2 αυγά ,μια πρέζα αλάτι, λίγο ξύδι,νεσεστε για το άνοιγμα των φύλλων , γέμιση 600γρ καρύδια αλεσμένα 3κσ φρυγανιά,3κσ μπισκότα Μιράντα,1κσ κανέλα ,1/2κγ γαρύφαλλο,3κσ ζάχαρη,1 βανίλια, σιρόπι 6πτηρια του νερού ζάχαρη,6 ποτήρια νερό ,3κσ γλυκόζη,μισό λεμόνι ,1ξυλο κανέλα, 500γρ βούτυρο αιγοπρόβειο,1 ποτήρι του νερού σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα ρίχνουμε το μπέικιν το λάδι το ξύδι το αλάτι και ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμωνουμε κάνουμε μικρά 40 μπαλάκια 30γρ το ένα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα ανοίγουμε τα πέντε πρώτα φύλλα όσο ένα πιάτο του φρούτου και τα βάζουμε το ενα πάνω στο άλλο ρίχνοντας αναμεσα νεσεστε ανοίγουμε τα φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί ρίχνουμε γέμιση έτσι ανοίγουμε πολλά τα φύλλα ανά πέντε φύλλα και βάζουμε γέμιση
έχουμε 8 στρώσεις από 5 φύλλα η κάθε μία όσο ποίο λεπτά είναι τα φύλλα τοσο ποιο ωραίος θα γίνει αφού τελειώσουμε και με τα τελευταία φύλλα κάνουμε το σχέδιο λιώνουμε το βούτυρο βγάζουμε τον αφρό και ρίχνουμε το λάδι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στον μπακλαβά δεν το βάζουμε όλο κρατάνε και για μετά
αφήνουμε για 1 ώρα να κάτσει πασπαλιζουμε με νερό τον μπακλαβά έτσι δεν σηκώνονται τα φύλλαψηνουμε στον αέρα στους 140 βαθμούς για περίπου 2 ώρες
όταν δούμε ότι άρχισε να περνάει χρώμα ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο έχουμε βάλει και το σιρόπι να βράζει πρέπει να είναι κρύο το σιρόπι το βράζουμε 25 λεπτά όταν ψηθεί ο μπακλαβάς τον σιροπιαζουμε σιγά σιγά θέλει υπομονη !!
Η Συνταγή είναι από Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.