Συνταγές
Θαυμάσιο σπιτικό ψωμάκι στην γάστρα σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κλ αλεύρι
1κσ ζάχαρη
1κσ αλάτι
3κσ λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Χλιαρό νερό όσο παρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το νερό ώστε να έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
ΣκεπάΖουμε με μεμβράνη και αφηνουμε όλη την νύχτα να φουσκώσει αργά μέσα στο ψυγείο
Το πρωί βάζουμε την άδεια γάστρα στον φούρνο και θερμαινουμε στους 230 βαθμούς.
Όταν κάψει η γάστρα βάζουμε μέσα το ψωμί και ψήνουμε για 30 λεπτά με καπάκι και 15 χωρίς
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εύκολο ψωμάκι γάστρας που δεν θέλει ζύμωμα..
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Πετρίδου-Γεωργίτση– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι, 2 φακελάκια μαγιά ,700 ml νερό ,1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.( 500 γρ ολικής κ 500γρ λευκό αλεύρι βάλαμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με τις μαγιες κ ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτα κ μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι κ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθετουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά στο τέλος προσθέτουμε το λάδι κ συνεχιζουμε το ανακάτεμα.Σκεπαζουμε με το καπάκι κ το βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγειο.
Το πρωί βάζουμε την γάστρα στον φούρνο στους 250 να κάψει κ πλάθουμε ελαφρώς το σχήμα στα ψωμάκια βγάζουμε την γάστρα προσθέτουμε μια λαδόκολλα κ βάζουμε πάνω τα ψωμάκια ψήνουμε για 40 λεπτά στους 240 με κλειστό καπάκι κ 20 λεπτά στους 230 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Πετρίδου-Γεωργίτση– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.