Connect with us

Συνταγές

Η Χιονάτη της Αυστραλίας – Παστάκι Lamington

Published

on

67479177 2743292259048242 6244302580554399744 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Doxia Kothris – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:

1 ½ πακέτο βούτυρο ή βιτάμ (1 πακέτο = 250gr άρα 1 ½ πακέτο = 375gr)
6 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
2 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 πακέτο (500gr) φαρινάπ (που φουσκώνει μόνο του) κοσκινισμένο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια, μίας δόσης (= 43gr) – ΟΧΙ το στιγμιαίο!

Για το σιρόπι:
800gr – 1kg ζάχαρη άχνη
1 ½ πακέτο κακάο ΙΟΝ
2 ½ (περίπου) γεμάτα ποτήρια καυτό νερό
4 πακέτα των 100gr ινδοκάρυδο (θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το κέικ:

Χτυπάμε πρώτα το βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους, το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τελευταίο το κοσκινισμένο αλεύρι.

Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών που τα έχουμε χτυπήσει πρώτα σε μαρέγκα με το αλάτι και ενσωματώνουμε πολύ απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί (30x40cm) που έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο στον αέρα για περίπου 55 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να πάρει το κέικ ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.

Για το σιρόπι:
Ανακατεύουμε με το σύρμα το κακάο και την άχνη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα (ΟΧΙ κατσαρολάκι!) μέχρι να μην υπάρχουν κόμποι και να συνδυαστούν καλά.

Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το σιρόπι (είναι αρκετά αραιό, μη φοβηθείτε).

Final part:
Πρέπει να αφήσετε να κρυώσει το κέικ πριν το κόψετε σε μικρά έως μέτρια τετράγωνα κομμάτια (εγώ έβγαλα 54 γενναία κομμάτια). Βάλτε στη σειρά ό,τι χρειάζεστε: πρώτα το κέικ, μετά το σιρόπι και μετά την καρύδα.

Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια και τα ρίχνετε στο σιρόπι (η βουτιά να είναι σύντομη – χρησιμοποιώντας δυο πιρούνια για ευκολία) έως ότου καλυφθεί καλά και το κυλάτε στην καρύδα. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ.

Εάν καταναλωθούν μέσα σε 1-2 ημέρες δεν χρειάζονται ψυγείο.
Στο φούρνο το κέικ θα φουσκώσει αρκετά, αλλά επίσης θα πέσει αφού βγει από το φούρνο και αρχίσει να κρυώνει.

Όση καρύδα περισσέψει, τη ρίχνουμε στο σιρόπι που έμεινε και αφού «τραβήξει» (π.χ. την επόμενη μέρα), πλάθουμε το μίγμα που έμεινε σε μπαλάκια – φοντάν, τα οποία μπορούμε επίσης να σερβίρουμε (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ!).

Η Συνταγή είναι από κ. Doxia Kothris – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές29 δευτερόλεπτα ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ώρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα4 ώρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές6 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές22 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές1 ημέρα ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Exit mobile version