Συνταγές
Η πιο δροσερή σπιτική λεμονάδα με τζίτζερ
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
6 -8 λεμόνια ζουμερά
Χυμό από 5 λεμονια εξτρα
20 με 40 γρ τζίντζερ ξυσμενο αλλά εδώ παίζει και θέμα γούστου.
1 κιλό ζάχαρη
3 με 4 ποτήρια νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια
Στιβουμε τα λεμονια
Και τα κόβουμε χοντρές φέτες της κουπες
Τα βάζουμε ομα στο σκεύος μαζί με το τζίντζερ και το νερό.. Βάζουμε την ζάχαρη και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα.. το κατεβάζουμε από την φωτιά και τοναφηνουνε όλο το βράδυ..
Την άλλη μέρα το ξανά βράζουμε και Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε να πήξει..
Σουρώνουμε το σιρόπι σε αποστυρομενο μπουκαλι και το κλείνουμε μέχρι να κρυώσει καλά καλά να φροντίζουμε να είναι σχεδόν μέχρι επάνω γεμάτο να μην έχει πολύ κενό.αφαιρούμε την σάρκα από το άλλο μίγμα για την μαρμελάδα που σας γράφω.
Σερβίρετε με 1- 2 δάχτυλα σιρόπι και το υπόλοιπο η σοδα και σπασμένο πάγο η με παγωμένο νερό και σπασμένο πάγο και δυόσμο και στα δύο αν θέλετε αλκοόλ βάζετε λίγο ρούμι..
αν θέλετε να έχει τέτοιο χρώμα θα βάλετε αποξηραμένο τζίντζερ
*Η σάρκα που περισσεύει γίνεται ωραιότατη μαρμελάδα η κάπου να το συμπληρώσετε για άρωμα..
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.