Συνταγές
Η κλασική και αγαπημένη βασιλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά χωρισμένα
250γρ. Αγελαδινό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
200 ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. κανέλα
350γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι κ αφήνουμε στην άκρη. Μετά χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο και ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Προσθέτω ένα ένα τους κρόκους, βανίλιες, κανέλα, κονιάκ χυμό κ ξύσμα κ τέλος το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν κ σταματάμε.
Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και με απαλές κυκλικές την ενσωματώνουμε με μαριζ.
Ψήνω αντιστασεις στους 170 για περίπου 50 λεπτά
Και ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο γιατί γιορτάζει το μικρό μου αντράκι..ο Βασιλάκης μου( η συνταγή ειναι ενός επαγγέλματια)
Η καλύτερη συνταγή για,
γαλακτομπούρεκο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
Για την κρέμα
1250 ml Φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι (τη φλούδα λεμονιού)
1 στικ κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε τα υλικά και φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι το οποίο το βράζουμε 2 λεπτά και μετά το αποσύρουμε προσθέτουμε 1 κ.μελι κ το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ κχτυπάμε την μισή ζάχαρη με τα αυγά να αφρατεψουν και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη το σιμιγδάλι την βανίλια και το ξύσμα μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε και αμέσως βάζουμε το βούτυρο μέσα να λιώσει 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό και σίγα σίγα ενσωματώνουμε μαζί με το μείγμα των αυγών ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά με όλο το μείγμα
με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει μερικές βράσεις θα το καταλάβετε διότι θα κάνει κάτι μικρές τρύπες σαν ηφαίστειο. Αποσύρουμε αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί από το βούτυρο
πρώτα βάζουμε τα πρώτα 5 φύλλα με συνεχές ράντισμα από το βούτυρο ενσωματώνουμε την κρέμα και μετά αμέσως σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα πάλι ραντίζοντας συνεχώς με βούτυρο τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ψήνουμε στον αέρα για στους 170 βαθμούς για 1 ώρα μόλις είναι έτοιμο κρύο το σιρόπι στο καυτό γλυκό
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.