Συνταγές
Εξαιρετική καρυδόπιτα με κρέμα πουτίγκα που τα σπάει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια αλεσμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κγ κανέλα
1/4 κγ γαρύφαλλο
1 μπέικιν
Για την κρέμα:
5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
5 κσ ζάχαρη
3 κσ Κον φλαουρ
2 κσ αλεύρι γ.ο.χ
2 βανιλιες
50 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και τη φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα βρασμού. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μπέικιν μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα συνεχίζουμε με τα καρύδια την φρυγανιά την κανέλα το γαρίφαλο αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Λαδωνουμε μια φόρμα αποσπώμενη 26 εκ. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα. Σιρόπια ζούμε με κρύο σιρόπι ζεστό το γλυκό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το Κον φλαουρ το αλεύρι τις βανιλιες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Την αδειάζουμε σε ένα ταψί σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί την ενώνουμε με την κρέμα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε πάνω στην σιροπιασμενη καρυδόπιτα πασπαλιζουμε με τριμμένα καρύδια. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και ξεφορμαρουμε.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.