Συνταγές
Καταπληκτικό επιδόρπιο για το αυριανό τραπέζι μας! Φρουτοσαλάτα με ζελέ πορτοκάλι στη φόρμα του κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasw Stylla – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε φρούτα της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στον πάτο της φόρμας.
Αφού την περάσουμε με λίγο λάδι ελαφρύ με πινελάκι,αν έχουμε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται.
Για το ζελέ πορτοκάλι
5 πορτοκάλια το χυμό τους σε κατσαρολάκι, 2 κτσ. ζάχαρη, 5 κτγ. κόρν φλάουρ σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω στα φρούτα βάζουμε ψυγείο και μετά από δύο ώρες ξεφορμάρουμε.
Η Συνταγή είναι από Vasw Stylla – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Χιονούλες με κρέμα και παραλλαγή σοκολάτας.
Ωραιότατο γλυκάκι, καλή σας απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβουαγιάρ
1 κρέμα στιγμής γεύση της επιλογής σας+το ανάλογο γάλα
1 κρέμα στιγμής σοκολάτας + το ανάλογο γάλα
Καρύδα για επικάλυψη
Και λίγο γάλα για το βούτηγμα των σαβουαγιάρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τις δύο κρέμες και τις βάζουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής.
Βρέχουμε ελαφρώς τα σαβουαγιάρ, βάζουμε κρέμα κατά μήκος, ενώνουμε και τα βουτάμε στην καρύδα.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια και από πάνω βάζουμε λίγη κρέμα και ρίχνουμε λίγη τρούφα ή καρύδα, στο ψυγείο για 3 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.