Συνταγές
Μαχαλεπί Λιβανέζικο – ένα εύκολο επιδόρπιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
8 ποτήρια γάλα
8-9 κτσ. νησιαστέ ή Corn flour
8 κτσ. ζάχαρη, (αν το σερβίρουμε με μόνο σιρόπι δεν βάζουμε ζάχαρη στην κρέμα. Απλά κάνουμε διπλάσια ποσότητα σιρόπι)
1 κτγ. μαστίχα
ανθόνερο
1 φρέσκα κρέμα 250 ml.
90 γρ. χαλεπιανά-φυστίκια Αιγίνης
Όλα μαζί και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Στο τέλος βάζουμε την φρέσκα κρέμα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σιρόπι. Γίνεται πιο νόστιμο.
Σιρόπι:
1/2 ποτ. νερό, 1/2 ποτ. ζάχαρη, 1 κτγ. ανθόνερο, φλούδα λεμονιού. Να βράσει για 2-3 λεπτά.
(Στην κρέμα βάζουμε 3-4 κτσ. πιο λίγο ζάχαρη αν βάλουμεσιρόπι).
Εκτέλεση
Όταν κρυώσει το περιχύνουμε στην κρέμα που την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα.
Ή βάζουμε σιρόπι όταν σερβίρουμε την κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απολαυστική κρέμα καραμελέ.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά για 7-8 φορμάκια
Για την καραμέλα
160 γρ. ζάχαρη
40 γρ. νερό
2-3 σταγόνες λεμονιού
Σε ένα μπρίκι ζάχαρη με νερό να βράσουν και να αρχίσει το σιρόπι να παίρνει χρώμα καραμέλας,τότε προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε την καραμέλα στα στρογγυλά φορμάκια.
Κρέμα καραμελέ
500 γρ. γάλα
6 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
φλούδες λεμονιού
βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το γάλα, τη βανίλια, το λεμόνι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Αυγά και ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε σουρωμένο το γάλα καί ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα δεν θα πήξει.
Ρίχνουμε το μίγμα στα φορμάκια. Βάζουμε το βαθύ ταψί του φούρνου με 2-3 εκατοστά νερό σε μπεν μαρί και μέσα τα φορμάκια με την κρέμα καραμελέ.
Ψήνουμε γιά 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς μέσα στο μπέν μαρί.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά 1 ώρα ψυγείο πριν ξεφορμάρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”